Alice Springs
Door: renegijselhart
Blijf op de hoogte en volg René
06 December 2010 | Australië, Alice Springs
Hier weer een verslag uit de Australische outback! In Alice Springs heb ik ongeveer een weekje doorgebracht en ervaar het als een bruisensd stadje..nouja bruisend er is weer een supermarkt, internetshops en winkels dus het was appart om zoveel mensen weer bij elkaar te zien. Onderweg kwam je binnen 1uur misschien 5 auto's en een roadtrain tegen en dat was het dan. Hier verandert het straatbeeld van liggende aboriginals in het park niet echt en moet je s'avonds ook goed uitkijken omdat ze vaak een slokje te veel op hebben. Overdag heb ik samen met Marc, lindie en nicky een digeridoo workshop gevolgd. Het was echt leuk om te doen, maar wat lastig zeg om steeds je lippen bij elkaar te houden en proberen rare geluiden te maken in een holle boomstam! haha Na zo'n 45min dit geprobeerd te hebben, ben ik erachter gekomen hier mijn talenten niet liggen en ben wat gaan trommelen op een djembe. Het valt me hier trouwens op dat de aboriginals op straat al lang niet meer spelen op een digeridoo, ik denk dat het gewoon een te moeilijk instrument is en dat ze snel op de gitaar zijn overgestapt om snel geld te verdienen. Zo dom zijn ze niet;)
S'avonds hebben we samen een biertje gedronken en voordat je al een slok genomen hebt krijg je al een nasmaak van de schrikbarende prijzen. Lekker genoten en flink lol gehad in een lokale pub, waar we ook een nederlands stel tegenkwamen en hebben gezellig onze reisverhalen uitgewisseld. Na wat wc moppen werd het dan werkelijk tijd voor the outback toilet.. het leek alsof je dronken was, want ze hadden alles omgedraaid! De klink zat aan de kant van de scharnieren, dus voordat je dat door had was je alweer een paar minuten verder bij het handenwassen draaide ik de kraan open, maar kwam er water uit de laatste kraan! Toen we terug bij de auto kwamen(waar mijn backpack in zat) zagen we aboriginals die de ramen probeerde te forseren. Gelukkig waren we er optijd bij en was er niks vervelends gebeurd. Toch wel uitkijken hier, want je weet maar nooit!
Goed de volgende dag was het tijd om een goedkoop hostel te zoeken. Eenmaal op zoektocht in de regen kreeg ik een berichtje dat Nicola (it) ook was aangekomen in Alice Springs en hebben we elkaar ontmoet. Dat scheelt me toch weer wat geld en kon bij hem mooi in the Van slapen met mijn kampeermatje en slaapzak. Marc (d) heeft een hostel geboekt en hebben elkaar dag gezegd. Leuk om met hem te reizen, maar het gaf me ook een goed gevoel weer verder te gaan en nieuwe mensen te leren kennen. Nickie en Lindie zijn alvast naar de the rocks gereden en ik kom hun vast nog wel onderweg tegen. Say never goodbye, want zelf in dit grote land kun je elkaar zo weer tegenkomen.
Op Woensdag hebben Nicola en ik de dag doorgebracht op een resterea 30km voor Alice Springs en hebben de Auto weer eens netjes opgeruimd (wat ook echt nodig was;) Na wat geschreven te hebben in mijn reisdagboek, waar ik nog steeds elke dag in schrijf, zijn we naar de garage gegaan om het stuurkolom van de auto te maken. Het was al tegen 5pm en werden niet bepaald vriendelijk geholpen. Ik heb mijn beperkte verstand van auto's geraadpleegd en ben erachter gekomen dat een bout niet goed vast zat. Pal voor de garage heb ik heb probleem verholpen en ben vriendelijk lachend naar binnen gegaan om de zeep te gebruiken voor mijn handen. Nicola was zo opgelucht dat ik het verholpen had en heeft me getracteerd op een echt italiaans gerecht..pizza! Heel aardig van hem, en hebben veel gepraat over de italiaanse keuken!
De volgende dag zijn we vroeg op pad gegaan naar the Kings Canyon. Na een klein conflictje langs de kant van de weg, hebben we besloten eerst Alice Springs goed te zien en dan opnieuw te vertrekken. Anders moesten we meer dan een paar honderd km meer rijden en kost al snel een vermogen voor ons als backpackers. We hebben het reptielenhuis gezien, waar ik een krokodil 2 hele kippen heb zien eten! En ik heb voor het eerst een echte slang om mijn nek gehad!(geen tuinslang;) Daarna zijn we nog naar the botanic gardens gegaan. De beheerder stond net op het punt deze mooie tuin vol met groene struiken en bomen te sluiten. Ik had verteld dat ik uit Nederland kwam en zo kregen we zelfs 1 uur de tijd om deze tuin te bezichtigen. We hebben een heuvel beklommen waar we uitzicht hadden over heel Alice Springs! Echt schitterend! Ik heb dan ook echt het geluk dat het hier goed heeft geregend de afgelopen dagen, zo kon ik veel bloemen herkennen op een kaart die we hadden gekregen van de beheerder.
Aan het einde van de dag lekker zelf gemaakte hamburgers op en heb redelijk geslapen achter in de auto op weer een gratis resterea langs de kant van weg. Daar heb ik weer een dingo gezien die op ons eten uit was, dus meteen afwassen en in mijn lekkere dikke slaapzak kruipen. In de ochtend werd ik al rond 7am wakker door het brandend zonnetje en is het weer tijd voor een nieuw avontuur!
06 December 2010 - 06:31
Hilde:
Nou, inderdaad! Sommige mensen kom je overal tegen! Hopelijk gebeurt dat ook nog met jou!
liefs, Hilde -
06 December 2010 - 10:36
Wendy:
WOOOOOOOOOOOW ZO GAAAAAF!!! Wat een avontuur! Ik wil ook :D
Ennuh passop met die krokodil, ze bijten ;) -
06 December 2010 - 12:34
Jos:
ge bent zelfs voor den duvel niet meer bang als ik dat zo zie met al die reptielen om je heen. gr jos en corrie -
06 December 2010 - 23:11
Thijs:
Ik hoop voor jou ja dat je die dames weer tegenkomt! :p Maar vraag maar een keer aan bram les die kan het namelijk wel die mafkees :p
=D Had je hem niet gewoon verkeerd om ?? je weet maar nooit met jou!!!
Nou ik ga snel verder met het volgende verhaal! -
11 December 2010 - 20:23
Ans:
Hoi René,
je verhaal over je omzwervingen in Australië, mooi /spannend.
Ennuhhh die krokodil eet de kippen met
veren en al. groetjessssssss