Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van René Gijselhart - WaarBenJij.nu Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van René Gijselhart - WaarBenJij.nu

Adelaide

Door: renegijselhart

Blijf op de hoogte en volg René

04 December 2010 | Australië, Adelaide

I am arrived Adelaide, wat een wereld die weer opnieuw voor me opengaat!

Sinds een maand heb ik weer mijn eerste stoplicht gezien, haha en toen we de stad binnen kwamen moest je ook goed op de wegenkaart kijken, rekening houden met trams en veel verkeer. Je leert elkaar dan pas echt kennen, want er komen een hoop frustraties bij kijken!

Adelaide staat bekend om zijn rond omliggende wijngebieden en telt 1.146.119 inwoners. De stad is ondanks veel inwoners niet echt bruisend te noemen, maar het heeft weer alle nodige dingen zoals winkels, internet (libery), parken, restaurants ect. De eerste dag heb ik door de stad gelopen en ben meteen naar de visitorcentre gegaan natuurlijk voor informatie te krijgen wat er zoal te doen is.

Elke stad/dorp hier heeft een hele goede visitorcentre waar je goed opweg word geholpen als je opzoek ben naar hostels, leuke pubs en voor dagjes uit. Ik heb dan ook gehoord van een festival waar dj Tiesto komt!
Ik heb gelukkig een kaartje kunnen bemachtigen via een ticketservice balie en dit was dan ook werkelijk een droom die voor me uitkwam!

In de ochtend ben ik vroeg opgestaan op een camping (wat zo'n 15min vanuit the centre is), en ben samen met Lindy(nl) naar de stad gereden. Ik heb voor de eerste keer in de stad links gereden, en dacht van mezelf dat het me nooit zo gaan lukken met die drukte. Na wat meer zelfvertrouwen op te hebben gedaan tijdens deze reis, ging alles goed.

De sfeer in mijn reisgroep wat nog steeds bestaat uit Nicola, nickie en Lindy is niet erg gezellig meer. Dit is ook de reden dat ik uiteindelijk mijn eigen plan heb getrokken, want het blijft tenslotte mijn reis. Op straat kwam ik een advertentie tegen 'rent a room' en was gewoon benieuwd wat ze dan hier aanbieden. Ik heb het nummer gebeld en kreeg 'Dee' aan de lijn.

We hadden afgesproken in chinatown Adelaide, maar kon hem niet direct vinden. Ik vroeg aan elke chinees of ze het nummer herkende en of ze 'dee' kenden! haha erg grappig, want je weet totaal niet wat je kunt verwachten. Al snel had ik hem ontmoet en zei dat hij een aantal kamers buiten het centrum te huur heeft. Ik ben meegereden en hebben onderweg veel gepraat over mijn reisverhalen, de reden van de rent, eetgewoontes ect. Toen we eenmaal aankwamen had ik zelfs keuze uit 2 huizen in een nieuw bouw wijk zo'n 20min uit het centrum! Idiaal en was uiteindelijk ook veel goedkoper dan een weekje hostel boeken voor 170dollar per week!

Ik deel nu het huis met een gezin uit Bangladesh, 1 guy from Vietnam, 1 guy from india en 1 guy from Sri lanka. Eindelijk een ruimte voor mezelf, waar ik veilig mijn spullen kan achterlaten, goede douche+keuken en een goed bed! S'avonds heb ik iedereen uitgenodigd voor een housewarming en hebben gezellig wat biertjes gedronken op de bank. De drank kun je hier trouwens niet kopen in een gewone supermarkt, maar in een speciale bottleshop. Je kunt zelfs je auto 'like a drive-thru' parkeren!haha

De volgende morgen heb ik Nicola gedag gezegd omdat hij 300km verderop werk had gevonden. Na mijn erg vieze outback was te hebben gedaan (zo bruin was van al dat zand!), zijn we weer naar de stad gegaan. Daar heb ik gebruik gemaakt van het gratis internet in the libery, hebben een nieuwe botanic gardens bewonderd, en in de na middag lekker op een terrasje gezeten met een Australische wijnproef! Ik ben helemaal niet zo'n wijnkenner, maar dat bourgondisch sfeertje had ik al snel te pakken;)
Misschien is dat wel de reden waarom iedereen hier denkt dat ik uit frankrijk kom.haha

Elke dag ga ik met de trein van de stad naar het huis. Ik probeer vaak nederlandse gerechten te maken, zoals aardappels, vlees en groente.
Het is leuk om het huis te delen met verschillende nationaliteiten, maar moest erg wennen aan de verschil in eetgewoontes. Het gezin uit bangladesch eet bijv. met hun handen en ik mag bepaalde keukengerei niet gebruiken omdat het niet in aanraking mag komen met varkensvlees. Na een 5min stond ik al helemaal bevroren van ongemak, maar na wat uitleg kon ik de dingen hier gewoon gebruiken.

Australie lijkt nu in mijn ogen wel het walhalla voor mensen uit azie. Familie heeft een erg hoge verwachtingen van hun kinderen en veel Chinese studeren hier dan ook af op de universiteit. bijv. de man uit Bangladesh is in zijn land doktor, maar omdat hij hier geen certificaat heeft, werkt hij hier in een kippenfabriek. Welcome to the real world! In het huis heb ik leuke/goede gesprekken over rituals, religion and daily life. Goed om deze ervaringen uit te wisselen en ben meer bewust van hoe de wereld nou werkelijk in elkaar steekt.

Verder kom ik hier goed tot rust na de outback, probeer gezond te eten en kan mijn travelbook weer wat bijhouden met alle gebeurtenissen. Op het moment is het niet echt goed weer en regent het deze week veel. ik heb totaal geen kerst/winter/sinterklaas gevoel, omdat het hier nog steeds 21 graden is en in een korte broek buiten loop. Ik hoop dat iedereen in Nederland een goede Sinterklaasavond heeft gehad!!

See You,
Rene

• 18 December 2010 - 10:31

Mischa:

Leuk dat je in een huis zit met Aziaten! Weer eens wat anders, kan alleen maar leerzaam zijn! En fijn dat je weer een gewoon bed hebt haha. Werk je nog een beetje daar? Of is het moeilijk om wat te vinden?

Grtz
    Mischa

• 18 December 2010 - 11:15

Penny:

Hey Rene

Wat goed dat je je eigen keuzes hebt gemaakt en in je eentje verder bnet gegaan. Wat je zegt; het is tenslotte jouw reis! Hoe lang ben je van plan daar te blijven? En ga je er werk zoeken? Nu zeker niet naar Sydney met oud en nieuw? Geniet en veel plezier!
    Groetjes uit wit Zwolle

• 19 December 2010 - 11:49

Ans:

dat bourgondische zit gebakken.

dat jij daar nou in de zon zit !
    hier is alles bedekt met een dikke laag sneeuw.
    ik mis je foto"s
    never say goodbye

• 19 December 2010 - 19:57

Anton:

Hoi Rene,
    Je maakt de reis van je leven en wat een veelheid aan ervarigen doe je op deze manier op! Het is boeiend je reisverslagen te lezen. Het gebruik van de keuken tesamen met het gezin uit Bangladesh heb je met wijsheid opgelost! Natuurlijk schrik je eerst even maar met wat uitleg over en weer blijkt er toch een oplossing mogelijk. Goed gedaan!
    Veel plezier tijdens de rest van je reis.