Katherine-Alice Springs - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van René Gijselhart - WaarBenJij.nu Katherine-Alice Springs - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van René Gijselhart - WaarBenJij.nu

Katherine-Alice Springs

Door: renegijselhart

Blijf op de hoogte en volg René

18 November 2010 | Australië, Alice Springs

hey, How is going? Zo weer even snel een internetshop induiken nu het nog kan! Ik ben veilig en wel in Alci Springs aangekomen. Ik heb de afgelopen dagen samen met 2 dutchgirls (lindy en nicky) en marc (de) mee kunnen reizen opweg naar Alice Springs. We zijn met een stationwagon naar Materanka gereden dat ongeveer zo'n 4uur rijden is vanuit Katherine. Daar wilde we gaan zwemmen in een 'lake', maar het was zo groen dat ik toch maar niet een duik heb genomen. Onderweg hebben we bij elke resterea gestopt om wat te eten en te drinken. Met name eet ik veel wortels en muslibars omdat het goed blijft in de hitte. De reis was zeer relaxt voor me want ik zat achterin en liet me rijden door de outback door de 2 meiden.haha

In de middag kwamen we aan bij Daily waters dat een pub was in the middle of nowhere. Als je in de pub komt word je overweldigd door allerlei verzamelde spullen van reizigers zoals,flipflops(slippers),nummerborden,t-shirts en zelfs spullen uit Holland! Echt heel cool om te zien en heb natuurlijk weer veel foto's gemaakt. Om de benzine te tanken was minder cool omdat het echt zo duur is! We delen met z'n 4e de kosten en is het een goede weg om te reizen. Australie is echt een duur land en betaald al snel 2dollar per liter in the outback. We slapen op free rest ereas en slaap in een tentje langs de weg. Na de eerste dag reizen eindigde de reis bij het plaatsje Elliott. Daar kwamen we natuurlijk andere backpackers tegen die opweg waren naar the eastcoast. We hebben gezellig een kampvuurtje gemaakt en een jongen (aus) had een gitaar bij. We hebben gezellig onder de brede sterrenhemel, gekletst en (vals) gezongen!

S'ochtends rond 8am weer op omdat je uit je slaapzak wordt gebrand van de hitte zijn we verder gereden.We dachten dat vlakbij 'lake woods' lag en dat we daar dan een duik konden nemen.. maar nee hoor! het is gewoon een droog gebied waar soms water is, welkom rene in the real outback dacht ik dan! Na weer een paar uur the hebben gereden en hebben we even gestopt bij een roadhouse. Daar kwamen we een man tegen die met zijn fiets even van Darwin naar Alice gaat, echt respect! Natuurlijk zoefde we hem weer na een aantal km voorbij en kwamen we aan het eind van de middag aan in Tennant Creek.

Tennant Creek is een plaatsje dat is ontstaan door een van de eerste telegraph stations in de omgeving en door de komst van een 'gold rush'. Het stadje (voor mij een klein dorpje) bestaat uit een main street en dat was het dan. We zijn naar het informatiecentrum gegaan om te kijken wat er zoal te doen is. De nacht hebben we doorgebracht op een nieuwe resterea waar veel mieren zaten en we ons eten moesten beschermen tegen deze irritante kleine beestjes.

De volgende morgen hadden we om 9am een erg interessante rondleiding van Ray die zo'n 27jaar in de 'gold mine' werkte. Zo heb ik een beter beeld gekregen hoe het vroeger er aan toe ging en je moest dan ook echt de mijn beschermen. Je krijgt hier een nummer van 'the goverment' en dan kan het hakken beginnen! The aboriginals waren hier de eerste goudzoekers, maar gebruikte het om speren van te maken en vonden dat het behoorde tot moedernatuur. De westerse mensen wisten hier goed gebruik van te maken en zorgde voor vele inkoop kanalen waardoor ze er rijk mee konden worden. Nu ligt hier nog voor zo'n duizende dollars aan goud, maar dat is niet meer interessant omdat hier meer dan een miljoen dollar is opgegraven. misschien moet ik toch wat meer ruimte in mijn backpack maken??!

na de rondleiding hebben we eindelijk lekker gezwommen in een grote meer. Later nog wat lekkere light biertjes gehaald (wat echt genoeg alcohol is met deze hitte van 38graden).Ook ben ik nog even naar de apotheek gegaan waar Achmed werkt. Leuk om hem weer te zien en is dan ook een goede vriend geworden! we stay here in contact en we zeggen hier dan ook never good bye, want je kan elkaar zo weer tegenkomen onderweg!

S'avonds hebben we overnacht bij een kleine paarden ranche. We werden wel weggespoeld door de regen en mochten ook van de eigenaar gebruik maken van luxe tenten met stretchers. We hadden de tent wel opgezet, maar na een paar tellen was het al doorweekt. Het avond eten is nu niet al te luxe en eet veel noodles.

Na lekker (zoals gewoonlijk) geslapen te hebben heb ik s'ochtends weer wat foto's gemaakt en heb de paardjes gevoerd. Koppig waren ze wel, maar gelukkig geen trap gekregen. Ik vind het leuk om ze te aaien maar blijf toch wel een beetje bang voor ze! Dat word wat als ik een echte aus cowboy ga worden.haha Verder lekker uitgerust en genoten van een heerlijke koude outback douche. In de middag zijn we doorgereden naar the devils marbles. Dat is een rostenformatie wat je kunt vergelijken met de Nl hunnebedden en de fr menhirs. Daar heb ik foto's gemaakt met een erg goede camera van nicki en heb zelf ook leuke poses gemaakt met de rocks. Mijn camera was echt een ramp, ik heb batterijen die op mooie foto momenten niet wil werken en had dan ook de neiging om hem mooi daar achter te laten..maar 'now worries' en moet dan echt even leren van die momenten om tot mezelf te komen. Het gaat steeds beter merk ik maar in sommige situaties blijf het wel lastig. Je wilt graag alles vooraf plannen en controle te hebben maar heb al snel gemerkt dat hier in aus everything is possible!

Nu ben ik dan na een aantal dagen in Alice Springs aangekomen.(neem het niet letterlijk haha) Ik had verwacht dat het hier een soort woestijn was, maar dat blijkt niet zo. De afgelopen dagen veel regen gehad en nu komt weer het warme weer terug. de natuur is hier groen omdat het hier nu lente is en als ik verder naar het zuiden ga word het weer opnieuw zomerse temp. omdat het klimaat nu wisseld met het noorden en zuiden. In komende dagen ben ik van plan om the kings canyon te bezoeken samen met Nicola die ik op de mangofarm heb ontmoet in Katherine. Hij heeft een 4x4/van en kunnen samen opweg naar the rocks en de opnieuw de benzine kosten delen.
Ik heb sinds 4 dagen weer lekker gedoucht en mijn enorme baard geschoren! Binnenkort wil ik inderdaad met een aantal skypen, maar ben het van plan als ik in Adelaid ben. Tegen die tijd zal sinterklaas in volle gang zijn en is de winter daar echt begonnen! Ik wens vanuit hier iedereen ook een fijne tijd en vind het echt heel leuk om de reacties te lezen..nogmaals bedankt! het heimeepakketje is nog niet open maar begin jullie wel te missen!!

veel groetjes van mijn kangeroe en dingo vriendjes! en hopelijk tot snel om weer een nieuw verhaal te schrijven. See you!

Rene

• 18 November 2010 - 12:14

Noël:

Vette baard, René. Ik herken je bijna niet meer terug.

• 18 November 2010 - 12:38

Ome Jos :

wat een mooi verhaal alweer en wat een krachtpatser heb je nog geen fans ?

• 18 November 2010 - 15:36

Kitty:

Dat klinkt echt geweldig! De weg van Katherine naar Alice Springs ga je nooit vergeten! Hoe bevalt verder het blikvoer? Wel dagelijks groenten uit blik eten he:P Veel plezier bij de Kings Canyon!

• 18 November 2010 - 15:52

Geert:

Scheerapparaat vergeten;)?? Haha leuk om weer wat te horen:d Volg je zo op de voet;)

• 19 November 2010 - 09:05

De Rosbode Excl.:

Hoi Rene,
    Je klinkt al steeds meer als een echte reiziger je reisverslagen worden steeds beter! Het avontuur, en de indrukken worden indrukwekkende ervaringen, en je weet ze mooi te beschrijven.
    Keep us posted. By the way to tell you a little secret: het heimwee pakketje is niet echt heel erg hitteproof................ But it's the thought that counts!

Permissie heb je hoor.
    Hugg!

Gr. R.

• 19 November 2010 - 10:02

Ans:

lente!!!!!!!!!!!!
    ik heb eigenlijk geen idee hoeveel km je zoal reist René maar je komt er wel.
    leuk om je verhaal te lezen

• 19 November 2010 - 22:11

Roel:

Je Reis is nu "echt" avontuurlijk aan het worden.Keep up the good work!
    Goed dat je nu meer met anderen reist.(lijkt mij ook relaxter)Fijn dat je weer in een stad zit.Ga maar eens lekker genieten.(En veel vals zingen, misschien word het van zelf wel goed haha)

• 20 November 2010 - 12:43

David:

Ik zag dat ik al een aantal reisverslagen achterliep dus ik heb 'ns even bij zitten lezen! 't Is super om te lezen dat het goed gaat en dat de reis zo veel te bieden heeft tot nu toe! En ik hoop dat de aankomende periode net zo uitdagend, spannend, mooi en avontuurlijk is als alles wat je al gehad hebt. Of nog meer!
    Gr David

• 20 November 2010 - 16:38

Thijs:

Hey René (je bent toch wel René he ?)

Ik had ook zo'n baard laten staan maar ik moest hem er weer afhalen van simone :(

Maar leuk verhaal! Ik ben wel nieuwsgierig naar foto's van je medegezelschap!! Ik wil natuurlijk wel bewijs!

haha maar hebben ze daar ook bioscopen!? want hier is de nieuwe harry potter al uit! Daar ook !?

Nja ik hoop snel weer wat van je te horen! ik zal binnenkort ook weer proberen te bellen alleen ik krijg steeds je voicemail ... krijg je wel door of ik gebelt heb of niet ??

gr Thijs

• 29 November 2010 - 20:01

Jannah:

Hoi Rene. Hier de moeder van David. wat zie je er goed uit zeg!! En wat maak je fantastische dingen mee!! Leuk om te lezen. Vandaag is het flink gaan sneeuwen in Nederland en dat levert ook mooie plaatjes op!! En ik ga 12 dec. Snorkelen in de rode zee!! Ik ben nieuwsgierig naar je volgende verhalen. groetjes, Jannah